Aspecte la care sa fii atent in crearea unui site web

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

Persoanele care nu cunosc domeniul creării de site-uri web sunt ușor de indus în eroare de prestatorii de servicii neserioși. Acest lucru este din păcate o situație frecventă în România, unde mulți clienți au avut de-a face cu astfel de persoane.

Ce iti recomandam sa verifici inainte de a incepe un nou proiect:

Pretul

Prețul nu ar trebui să fie un factor decisiv în alegerea unui prestator de servicii de creare site. Acest lucru se datorează faptului că prețul reflectă orele de lucru alocate proiectului. Dacă prețul este prea mic, este probabil ca site-ul să nu fie realizat complet sau calitativ.

Este mai bine să plătiți puțin mai mult pentru un site care va fi realizat profesional și care vă va satisface nevoile. Dacă site-ul nu este realizat corespunzător, va trebui să-l refaceti, ceea ce va fi mai costisitor decât să alegeți un prestator de servicii de calitate de la început.

Garantia

Orice prestator de servicii de creare site care nu oferă garanție ar trebui să vă ridice semne de întrebare.

Garantia nu este doar o promisiune făcută la nivel de marketing, ci trebuie să fie inclusă în contract și să fie clar definite condițiile acesteia.

O condiție de bază a garanției este perioada de timp în care aceasta este valabilă. De asemenea, este important ca firma să se angajeze să remedieze gratuit orice problemă apărută la site în perioada de garanție.

O garanție clară și concisă vă va oferi siguranța că site-ul dvs. va fi realizat profesional și că veți fi protejat în cazul apariției unor probleme.

Domeniul inregistrat de prestator

Unul dintre cele mai mari „red flag”-uri este să nu înregistreze domeniul web în numele clientului.

Această practică este abuzivă deoarece vă obligă să lucrați doar cu o singură firmă.

Pentru a evita această situatie, este important să înregistrați domeniul web în numele dvs. cu adresa dvs. de e-mail.

Acest lucru vă va oferi controlul asupra domeniului dvs. și vă va permite să lucrați cu orice prestator de servicii doriți.

Accesul la backup-uri / fisierele site-ului

Accesul la backup-uri și fișierele site-ului este o parte importantă a securității și integrității site-ului dvs.

Am întâlnit situații în care clienții, afectați de pierderi de date sau nemulțumiți de actualul prestator de servicii, au dorit să aibă acces la backup-urile sau fișierele site-ului lor pentru a le muta la un alt provider, însă am descoperit că acestea erau sub controlul și deținerea exclusivă a firmei anterioare.

Această practică este abuzivă, deoarece îți restrânge accesul și controlul asupra propriilor date și fișiere.

Prin accesul la backup-uri si fisiere, îți păstrezi autonomia și eviți potențialele constrângeri create de practici discutabile ale altor companii.

Modificari ulterioare

O nouă metoda a prestatorilor de servicii este sa suprataxeze serviciile ulterioare recepției site-ului.

Pentru a evita costurile ascunse va recomandam sa cereți in contract, prețul ulterior pentru ora de lucru si o lista cu timpi pentru operațiuni de baza.

Optimizare SEO

Aici este o chestiune foarte interesanta de marketing pe care foarte multi o practica insa foarte multi nu o si implementeaza.

Ce include de obicei aceasta optimizare SEO?

  • site optimizat desktop / mobile;
  • optimizare viteza de incarcare;
  • inscriere in directoare web / motoare de cautare;
  • si lista poate continua.

Din fericire pentru un utilizator care nu are experienta aceste lucruri optimizarea seo se poate verifica folosind PageSpeed Insights de la Google. Acesta va arata cat de optimizat este siteul dvs. sau ce mai trebuie optimizat atat pe mobile cat si pe desktop.

Sper ca acest post a fost de folos.

Daca ai sugestii sau notiuni pe care nu le-ai regasit in articol, le poti lasa in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.